Pianoles voor iedereen

Ieder mens is anders. Daarom houd ik rekening met de behoeften, mogelijkheden en eventuele beperkingen van iedere leerling. Bij iedereen werk ik aan een evenwichtige technische en muzikale ontwikkeling. Daarbij zorg ik voor een goede balans tussen motivatie en prestatie. Ik zorg dat eerst de motivatie goed is. Vervolgens laat ik de leerling zich ontwikkelen vanuit zijn eigen initiatief. De leerling probeert zelf zijn taken op te lossen. Ik stuur alleen bij waar nodig is. Dit betekent dat iedereen bij een goede motivatie het maximale aan ontwikkeling doormaakt.

Als psycholoog kan ik goed inspelen op ieders individuele ontwikkeling, ook als de leerling hoogbegaafd is of autisme heeft. Ik heb inmiddels meer dan 25 jaar ervaring met lesgeven aan jonge kinderen vanaf 5 jaar, tieners, volwassenen en senioren.

Voor iedereen

Je hebt nog nooit piano gespeeld

Je wilt leren pianospelen en noten leren lezen. Dan krijg je les die is aangepast aan jouw mogelijkheden en muzikale wensen en je eigen studietempo. Dit gaat uiteraard volgens een door mij op jou afgestemd leerplan dat meeloopt met kwaliteitseisen van de EPTA*. Als je dat wilt, dan kun je een EPTA-graadexamen doen. Ik leid je dan op voor de graad die bij jouw niveau past.
Heb je geen interesse om graadexamens te doen, dan is dat ook prima. Je krijgt dan meer ruimte om muziek te kiezen die bij jouw interesse past.

Je kunt al piano spelen

Je hebt al jaren pianoles gehad en wilt je graag verdiepen in werken van beroemde pianocomponisten. Of misschien wil je je favoriete popsongs leren spelen. Je leert je in te leven in de stijl van de componist of popartiest. Technische tekortkomingen worden opgelost en er wordt vooral veel gewerkt aan klank en interpretatie.

Je wilt pianist worden

Je wilt worden opgeleid om toelatingsexamen te doen op een conservatorium. Dan bereid ik je voor, op zowel het piano als het theoretisch toelatingsexamen. Ik ga je dan uitdagen tot het uiterste. Hierdoor leer je te vechten om je idealen te bereiken. Als je alles geeft dan kun je het maximale bereiken.

Pianoles voor jonge kinderen (vanaf 5 jaar)

Jonge kinderen (5 en 6 jaar) krijgen les met een pianomethode die speciaal ontwikkeld is voor kinderen vanaf 5 jaar. Bij deze pianomethode wordt het pianospelen en notenlezen aangeleerd met alle facetten die een kind stimuleren.

Pianoles voor senioren

Ook als uw al ouder bent kunt u piano leren spelen. Pianospelen vertraagt het verouderingsproces. Dit is al een goede reden om pianoles te gaan nemen. U kunt gewoon les nemen als u nog nooit piano heeft gespeeld en u nog geen noten kunt lezen.

Pianoles voor mensen met autisme en hoogbegaafden

Heb je autisme of ben je hoogbegaafdheid dan krijg je begeleiding die zowel is aangepast aan je specifieke mogelijkheden als ook aan je mogelijke beperkingen.

Als je faalangst hebt

Als je faalangst hebt belemmert dat je wanneer je voor andere mensen wilt of moet spelen. Je handen kunnen gaan trillen, je concentratie wordt minder of je krijgt een black out. Hierdoor kun je dus je pianospel niet zo goed aan anderen laten horen als dat je daadwerkelijk kunt spelen.

Mensen met faalangst kan ik goed begeleiden, zodat ze uiteindelijk leren om hun angst te overwinnen en ze anderen kunnen laten horen wat ze daadwerkelijk kunnen spelen.

Alle Soorten Muziek

Ik geef les in de volgende muziekstijlen:

  • Klassieke muziek: Zoals o.a. Bach, Mozart, Beethoven, Schumann, Chopin, Debussy
  • Eigentijdse pianomuziek: Zoals o.a. Yan Thierssen, Yiruma, Ludovico Einaudi
  • Popmuziek: Alle popmuziek die geschikt is voor piano
  • Jazz: Jazz arrangementen, Blues, Boogies

Welke piano heb ik thuis nodig

Als je pianoles neemt heb je een piano nodig om thuis te oefenen. Dat kan een akoestische of digitale piano zijn.

Een keyboard is NIET geschikt om op te oefenen als je pianoles hebt. Het toetsenbord van keyboard is niet geschikt om een toucher te ontwikkelen, waardoor je niet mooi kunt leren pianospelen.

Meer informatie over een geschikte piano vind je onder de volgende link: Een piano aanschaffen

Voorspeelmiddag

Aan het eind van ieder schooljaar organiseer ik een voorspeelmiddag. De leerlingen die hieraan mee willen doen presenteren hun vorderingen aan medeleerlingen, familie en bekenden.
Het concert heeft een ongedwongen huiselijke sfeer en voor iedereen is er de mogelijkheid om tijdens de pauze en na afloop van het concert hun ervaringen uit te wisselen met andere pianoleerlingen.
De leerlingen spelen bij het concert op mijn vleugel.

Studio

Ik geef pianoles bij mij thuis in mijn studio. Hier kunt u ook wachten op uw kind.