Op pianoles terwijl je nog geen piano hebt

Je wilt op pianoles, maar je wilt niet overhaast een piano aanschaffen. Want als je na een paar maanden geen zin meer hebt, dan zit je met een piano in je maag.

De meeste beginners die na een paar maanden al stoppen omdat ze geen zin meer hebben of het te moeilijk vinden doen dat meestal binnen een half jaar na de eerste les.

Voor diegene die niet overhaast een piano willen aanschaffen bied ik een oplossing:

Eenvoudige digitale beginnerspiano (61 keys)

Je kunt bij mij voor maximaal 12 maanden een eenvoudige digitale piano huren die geschikt is voor het eerste jaar pianoles, maar te beperkt is om daar jaren op te blijven oefenen. Zo kun je met een kleine investering thuis je piano huiswerk oefenen.

De eenvoudige digitale piano is aanslaggevoelig met grote pianotoetsen en is gemakkelijk overal neer te zetten.

Een klankvoorbeeld kun je hieronder beluisteren:

De huurkosten voor de eenvoudige digitale piano met standaard en pedaal zijn € 15,- per maand en de piano kan maximaal 12 maanden worden gehuurd.

Deze huurprijs geldt alleen als je pianoles bij mij neemt. Huren zonder pianoles is niet mogelijk.

Waarom is deze piano niet geschikt om op te blijven spelen?

Een piano die je als hobby koopt moet jaren voldoen, vooral als je beter wordt. Hoe beter de piano, hoe meer je geniet van de klank en het spelen op de piano.

Zo’n piano heeft een mooie klank, 88 toetsen, een verfijnde aanslag (hamermechaniek of gewogen toetsen), 2 of 3 pedalen die vastzitten aan de piano.

De eenvoudige digitale piano die ik aanbied heeft een eenvoudige pianoklank, minder dynamiek (verschil hard-zacht spelen is kleiner dan bij een goede piano), 61 grote pianotoetsen, geen gewogen toetsen (te lichte aanslag), 1 pedaal-aansluiting.

Maar je kunt de noten spelen die je op de les leert. Je kunt met hard en zacht en zelfs met pedaal leren spelen. En de pianoklank is aangenaam.

Digitale stagepiano met gewogen toetsen (88 keys)

Als je op les wilt en je wilt een goede digitale beginnerspiano, dan kun je een digitale piano huren met gewogen toetsen met hamermechanisme en een volledig 88 keys toetsenbord. Het is een piano die de eerste jaren voldoet. De huurkosten voor deze digitale piano inclusief standaard en pedaal zijn 25,- per maand en deze kan maximaal 12 maanden worden gehuurd.

Een klankvoorbeeld kun je hieronder beluisteren:

Huurprijzen en voorwaarden voor de huur van een piano kun je hier lezen:

Voor meer informatie over het aanschaffen van een piano kunt je hier lezen: