COACHING

COACHING

Ik begeleid volwassenen en kinderen bij uitdagingen die ze tegenkomen tijdens hun leven.

Kinder- en Jeugdcoaching

Als opgroeiend kind kom je voor veel uitdagingen te staan. Je kunt bijvoorbeeld bang zijn, moeite hebben om aansluiting te vinden met andere kinderen, of je durft niet nee te zeggen. Misschien ben je wel opstandig terwijl je dat helemaal niet wilt. Of je hebt moeite om van je telefoon (social media, appen en spelletjes) af te blijven, waardoor het leren slechter gaat en je regelmatig ruzie hebt met je ouders. Misschien heb je wel moeite met planning, waardoor de studie niet goed gaat.

Ik help je kind deze uitdaging aan te gaan en die te overwinnen, zodat je kind weer in balans komt en zich goed verder kan ontwikkelen.

Gezinscoaching

Ik help de harmonie in het gezin te herstellen.

Als ouder zou je graag je kind gelukkig zien. Een kind die meer aansluiting vindt bij andere kinderen. Of een kind die niet de hele dag aan zijn telefoon zit en daardoor niet meer voldoende leert op school. Misschien heb je regelmatig ruzie met je kind omdat hij niet luistert of opstandig is. Of hebben je kinderen telkens ruzie met elkaar.
Als gezin wil je graag dat je het samen fijn hebt. Dat je met elkaar praat, dingen samen doet en niet constant ruzie wordt gemaakt.

Personal Coaching

Als er een dierbare is overleden is het fijn als er iemand is die je helpt om dit verlies te verwerken. En als je burn-out bent of er tegenaan loopt. Misschien heb je angst of ben je perfectionist.

Ik help je door deze uitdagingen aan te gaan en te overwinnen, zodat je er sterker uitkomt. Ook kun je bij mij terecht voor vragen die je op je levenspad tegenkomt. Ik help je dan om hierop een antwoord te vinden.

Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Aanbevelingen

“Met enkele eenvoudige handreikingen heeft onze zoon hulp gekregen om zichzelf meer te kunnen sturen en daardoor meer rust te vinden. Niet meer dan nodig is, maar wel met resultaat. Voor ons een prettige ervaring!”
2017 – Berend-Jan Molijn

“Ik ken Roger als een professionele en hartelijke collega, die tijd neemt om zorgvuldig te luisteren en mee te denken. Hij heeft een down-to-earth benadering die praktische handvatten biedt voor eenieder die bereid is tot oplossingen te komen.“
2016 – Daisy Klinkers

“Roger is een zeer kundig psycholoog, die mijn gezin heeft voorzien van uitstekend advies over onze vijf jaar oude dochter. Roger is erg goed in het observeren van kinderen en hun interactie met ouders en anderen en geeft eerlijke en praktijkgerichte feedback.”
2016 – Arvid Hoffmann

“Wij zijn bij via een sociaal werker bij Roger terechtgekomen omdat onze zoon oppositioneel gedrag vertoonde. Ons hele gezin had veel last van zijn gedrag en we waren radeloos. Roger heeft onze zoon begeleid met dit probleem. Hierbij heeft hij ook onze gezinsleden meerdere malen gesproken. Roger hielp ons met het vinden van oplossingen en werkte aan het verbeteren van de communicatie binnen ons gezin. Na een half jaar is het gedrag van onze zoon duidelijk beter en is er meer harmonie in ons gezin. Door de gesprekken met Roger zijn mijn vrouw en ik bewust geworden dat de oorzaak van het oppositioneel gedrag van onze zoon niet alleen bij hem ligt, maar dat wij hier ook een duidelijk aandeel in hadden.”
3 juni 2019 – R.M

“Vanaf de geboorte hebben wij moeite gehad met contact maken met ons zoontje J. Hij reageerde weinig op ons. Het leek alsof hij in zijn eigen wereldje zat. Omdat onze dochter pianoles bij Roger had en wij hoorde dat hij psycholoog is hebben wij gevraagd of hij iets voor J, toen 3 jaar, kon betekenen. Misschien iets met muziek en coaching. Roger heeft deze uitdaging aangegaan en heeft 2 jaar met hem gewerkt. Na enkele maanden lukte het Roger om contact te krijgen met J. Vanaf dat momenten werd het contact geleidelijk aan beter en kon hij zelfs met hem muziek maken. Uiteindelijk heeft J tijdens een leerlingenconcert een jaar later een pianostukje voorgespeeld dat hij met Roger had ingestudeerd. Later is door een psychiater vastgesteld dat J autistisch is.
9 juli 2019 J.W.

“Roger was in eerste instantie mijn pianoleraar waarmee ik een prettige “klik” had. Door een gedeeld interesse in mensen hadden we ook wel eens gesprekjes over andere zaken dan over de pianoles.
Na het plotseling overlijden van mijn moeder was ik emotioneel niet meer in staat piano te spelen; mijn wereld stond emotioneel gezien op zijn kop.Roger heeft coaching aangeboden bij de rouwverwerking om weer balans en rust te vinden. Onze gesprekken hebben een klankbord-insteek waarbij Roger zich ook open stelt. Doorzijn empathische en warme houding en goede luister- en waarnemingsvermogen ben ik nu na ruim een half jaar langzaam beter in staat om met mijn drastisch veranderde leven om te gaan. De handvatten uit onze op basis van gelijkwaardigheid gevoerde gesprekken blijken een grote hulp in het rouwverwerkingsproces en ik voel me beter in staat te nuanceren.
Roger praat je niets aan. Hij luistert, ook naar wat er niet gezegd wordt, vanuit het uitgangspunt: respect voor, warmte en behoud van jouw eigenwaarde. Jij bent oké, misschien kun je het jezelf wel iets minder moeilijk maken.”
2 december 2019 – M.O.