COACHING

COACHING

Tijdens ons leven komen we regelmatig op een punt waar we een handreiking kunnen gebruiken om weer verder te gaan. Deze handreiking kan ik jou of jouw kind geven. Deze handreiking wordt gegeven door coaching of piano-coaching.

Piano-Coaching: De nieuwe manier van ontwikkeling met muziek.

Iedereen die bij mij komt heeft hier een specifieke reden voor. Sommigen komen voor pianoles. Anderen komen direct voor coaching. Ik maak veelvuldig mee dat mensen zich voor pianoles aanmelden en dat ik tijdens de pianoles werk aan verschillende aspecten die je net zo goed bij coaching zou kunnen plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn:
– omgaan met feedback
– leren luisteren naar jezelf
– emotionele balans vinden
– leren plannen
– uitdagingen aangaan
– communiceren
– angsten overwinnen
– zelfvertrouwen krijgen
– keuzes maken
– persoonlijke groei

Dit komt omdat ik kijk naar de behoeften en wensen van iedereen. Als ik hier een duidelijk beeld van heb, dan behandel ik dit mee tijdens de pianosessies. Dit is ook een van de redenen waarom ik mij niet direct focus op het speel- of studieresultaat. Iedere keer als iemand bij mij komt dan is voor mij de toestand van de ander de basis en is het mijn taak om aan het einde van een sessie de ander iets mee te hebben gegeven. Dit kan zich uiten in een verbeterd pianospel, maar ook in een van boven genoemde aspecten.

Coaching

Wie voor coaching bij mij komt, wordt door mij begeleid om zijn uitdaging aan te gaan. Dit doe ik vanuit positieve psychologie en oplossingsgericht denken.

Hieronder kun je meer informatie lezen over de verschillende vormen van begeleiding die ik bied.

Aanbevelingen

“Met enkele eenvoudige handreikingen heeft onze zoon hulp gekregen om zichzelf meer te kunnen sturen en daardoor meer rust te vinden. Niet meer dan nodig is, maar wel met resultaat. Voor ons een prettige ervaring!”
2017 – Berend-Jan Molijn

“Ik ken Roger als een professionele en hartelijke collega, die tijd neemt om zorgvuldig te luisteren en mee te denken. Hij heeft een down-to-earth benadering die praktische handvatten biedt voor eenieder die bereid is tot oplossingen te komen.“
2016 – Daisy Klinkers

“Roger is een zeer kundig psycholoog, die mijn gezin heeft voorzien van uitstekend advies over onze vijf jaar oude dochter. Roger is erg goed in het observeren van kinderen en hun interactie met ouders en anderen en geeft eerlijke en praktijkgerichte feedback.”
2016 – Arvid Hoffmann

“Wij zijn bij via een sociaal werker bij Roger terechtgekomen omdat onze zoon oppositioneel gedrag vertoonde. Ons hele gezin had veel last van zijn gedrag en we waren radeloos. Roger heeft onze zoon begeleid met dit probleem. Hierbij heeft hij ook onze gezinsleden meerdere malen gesproken. Roger hielp ons met het vinden van oplossingen en werkte aan het verbeteren van de communicatie binnen ons gezin. Na een half jaar is het gedrag van onze zoon duidelijk beter en is er meer harmonie in ons gezin. Door de gesprekken met Roger zijn mijn vrouw en ik bewust geworden dat de oorzaak van het oppositioneel gedrag van onze zoon niet alleen bij hem ligt, maar dat wij hier ook een duidelijk aandeel in hadden.”
3 juni 2019 – R.M

“Vanaf de geboorte hebben wij moeite gehad met contact maken met ons zoontje J. Hij reageerde weinig op ons. Het leek alsof hij in zijn eigen wereldje zat. Omdat onze dochter pianoles bij Roger had en wij hoorde dat hij psycholoog is hebben wij gevraagd of hij iets voor J, toen 3 jaar, kon betekenen. Misschien iets met muziek en coaching. Roger heeft deze uitdaging aangegaan en heeft 2 jaar met hem gewerkt. Na enkele maanden lukte het Roger om contact te krijgen met J. Vanaf dat momenten werd het contact geleidelijk aan beter en kon hij zelfs met hem muziek maken. Uiteindelijk heeft J tijdens een leerlingenconcert een jaar later een pianostukje voorgespeeld dat hij met Roger had ingestudeerd. Later is door een psychiater vastgesteld dat J autistisch is.
9 juli 2019 J.W.

“Roger was in eerste instantie mijn pianoleraar waarmee ik een prettige “klik” had. Door een gedeeld interesse in mensen hadden we ook wel eens gesprekjes over andere zaken dan over de pianoles.
Na het plotseling overlijden van mijn moeder was ik emotioneel niet meer in staat piano te spelen; mijn wereld stond emotioneel gezien op zijn kop.Roger heeft coaching aangeboden bij de rouwverwerking om weer balans en rust te vinden. Onze gesprekken hebben een klankbord-insteek waarbij Roger zich ook open stelt. Doorzijn empathische en warme houding en goede luister- en waarnemingsvermogen ben ik nu na ruim een half jaar langzaam beter in staat om met mijn drastisch veranderde leven om te gaan. De handvatten uit onze op basis van gelijkwaardigheid gevoerde gesprekken blijken een grote hulp in het rouwverwerkingsproces en ik voel me beter in staat te nuanceren.
Roger praat je niets aan. Hij luistert, ook naar wat er niet gezegd wordt, vanuit het uitgangspunt: respect voor, warmte en behoud van jouw eigenwaarde. Jij bent oké, misschien kun je het jezelf wel iets minder moeilijk maken.”
2 december 2019 – M.O.