COACHING

COACHING

Tijdens ons leven komen we regelmatig op een punt waar we een handreiking kunnen gebruiken om weer verder te gaan. Deze handreiking kan ik jou of jouw kind geven in de vorm van modern-coaching of piano-coaching. En voor diegene dicht bij zijn eigen identieke zelf wil komen is zelf-coaching de handreiking.

Piano-Coaching: Persoonlijke ontwikkeling met muziek.

Bij Piano-Coaching gebruik ik de piano als middel om je verder te helpen in je ontwikkeling. Zo kijk ik naar de mentale processen als je muziek maakt of piano studeert. Ik bespreek deze mentale processen en al snel merk je dat je deze processen ook gebruikt in je dagelijks leven. Sommige hiervan kunnen beperkend werken in je dagelijks leven. Door inzicht te geven over deze processen is het mogelijk om door middel van piano spelen en studeren veranderingen teweeg te brengen die je normaal gesproken alleen behandeld zou krijgen als je naar de psycholoog zou gaan.

Het voordeel is dat je er een laagdrempelige manier wordt gewerkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Je zult hierdoor meer balans gaan ervaren.

Voorbeelden zijn:

  • Studiemanieren zeggen veel over hoe je met problemen omgaat.
  • Bewust worden dat tactiele waarneming bij pianospelen nauw verbonden is met tactiele waarneming in het dagelijks leven.
  • Leren luisteren naar anderen en jezelf.
  • Leren plannen.
  • Jezelf leren emotioneel te uiten.
  • Werken aan perfectionisme.
  • Werken aan eigenwaarde.
  • Verbeteren van je waarnemingsvermogen.
  • De juiste uitdagingen aangaan bij hoogbegaafdheid.
  • Ontwikkeling van je persoonlijkheid bij autisme.
  • Leren omgaan met feedback.
  • Genieten van wat je doet.
  • In het moment staan.
  • Structuren leren herkennen.

Modern-Coaching: Positief en oplossingsgericht

Wie voor coaching bij mij komt, wordt door mij begeleid om zijn uitdaging aan te gaan. Dit doe ik vanuit positieve psychologie en oplossingsgerichte therapie. Verder gebruik ik psycho-educatie.

Positieve psychologie focust zich op positieve ervaringen en kwaliteiten van de cliënt.

Oplossingsgerichte therapie is gericht is op het benutten van de sterke kanten en hulpbronnen van de cliënt. Samen met de hulpverlener onderzoekt de cliënt welke vaardigheden hij al in huis heeft om zijn problemen aan te pakken. Oplossingsgerichte therapie is kortdurend en resultaatgericht.

Pyscho-educatie geeft voorlichting over de problematiek van de cliënt en leert de om te gaan met de psychische klachten.

Zelf-Coaching: Vind je authentieke zelf

Ben je op zoek naar innerlijke rust of je authentieke zelf dan kan ik jou helpen. Bij de zoektocht naar innerlijke rust gaan we ontdekken waar je gevoel van onrust vandaan komt. We gaan kijken naar je gedachtepatronen en ontdekken wat je hieraan zou kunnen veranderen om je doel te bereiken. Ben je op zoek naar je authentieke zelf dan kan ik je helpen om je bewustzijn te vergroten.

Tarieven Coaching

Aanbevelingen

“Met enkele eenvoudige handreikingen heeft onze zoon hulp gekregen om zichzelf meer te kunnen sturen en daardoor meer rust te vinden. Niet meer dan nodig is, maar wel met resultaat. Voor ons een prettige ervaring!”
2017 – Berend-Jan Molijn

“Ik ken Roger als een professionele en hartelijke collega, die tijd neemt om zorgvuldig te luisteren en mee te denken. Hij heeft een down-to-earth benadering die praktische handvatten biedt voor eenieder die bereid is tot oplossingen te komen.“
2016 – Daisy Klinkers

“Roger is een zeer kundig psycholoog, die mijn gezin heeft voorzien van uitstekend advies over onze vijf jaar oude dochter. Roger is erg goed in het observeren van kinderen en hun interactie met ouders en anderen en geeft eerlijke en praktijkgerichte feedback.”
2016 – Arvid Hoffmann

“Wij zijn bij via een sociaal werker bij Roger terechtgekomen omdat onze zoon oppositioneel gedrag vertoonde. Ons hele gezin had veel last van zijn gedrag en we waren radeloos. Roger heeft onze zoon begeleid met dit probleem. Hierbij heeft hij ook onze gezinsleden meerdere malen gesproken. Roger hielp ons met het vinden van oplossingen en werkte aan het verbeteren van de communicatie binnen ons gezin. Na een half jaar is het gedrag van onze zoon duidelijk beter en is er meer harmonie in ons gezin. Door de gesprekken met Roger zijn mijn vrouw en ik bewust geworden dat de oorzaak van het oppositioneel gedrag van onze zoon niet alleen bij hem ligt, maar dat wij hier ook een duidelijk aandeel in hadden.”
3 juni 2019 – R.M

“Vanaf de geboorte hebben wij moeite gehad met contact maken met ons zoontje J. Hij reageerde weinig op ons. Het leek alsof hij in zijn eigen wereldje zat. Omdat onze dochter pianoles bij Roger had en wij hoorde dat hij psycholoog is hebben wij gevraagd of hij iets voor J, toen 3 jaar, kon betekenen. Misschien iets met muziek en coaching. Roger heeft deze uitdaging aangegaan en heeft 2 jaar met hem gewerkt. Na enkele maanden lukte het Roger om contact te krijgen met J. Vanaf dat momenten werd het contact geleidelijk aan beter en kon hij zelfs met hem muziek maken. Uiteindelijk heeft J tijdens een leerlingenconcert een jaar later een pianostukje voorgespeeld dat hij met Roger had ingestudeerd. Later is door een psychiater vastgesteld dat J autistisch is.
9 juli 2019 J.W.

“Roger was in eerste instantie mijn pianoleraar waarmee ik een prettige “klik” had. Door een gedeeld interesse in mensen hadden we ook wel eens gesprekjes over andere zaken dan over de pianoles.
Na het plotseling overlijden van mijn moeder was ik emotioneel niet meer in staat piano te spelen; mijn wereld stond emotioneel gezien op zijn kop.Roger heeft coaching aangeboden bij de rouwverwerking om weer balans en rust te vinden. Onze gesprekken hebben een klankbord-insteek waarbij Roger zich ook open stelt. Doorzijn empathische en warme houding en goede luister- en waarnemingsvermogen ben ik nu na ruim een half jaar langzaam beter in staat om met mijn drastisch veranderde leven om te gaan. De handvatten uit onze op basis van gelijkwaardigheid gevoerde gesprekken blijken een grote hulp in het rouwverwerkingsproces en ik voel me beter in staat te nuanceren.
Roger praat je niets aan. Hij luistert, ook naar wat er niet gezegd wordt, vanuit het uitgangspunt: respect voor, warmte en behoud van jouw eigenwaarde. Jij bent oké, misschien kun je het jezelf wel iets minder moeilijk maken.”
2 december 2019 – M.O.