Autisme en pianoles

Als je autisme hebt en pianoles wilt dan heb je begeleiding nodig die past bij jou als persoon. Deze begeleiding krijg je als je bij mij les neemt. Ik kijk naar jouw manier van denken en pas mijn manier van communicatie en lesgeven aan aan jou. Hierdoor zul jij je al snel meer op je gemak voelen, waardoor het prettig is om les te volgen. Ik besteed extra aandacht aan de dingen die voor jou moeilijker zijn. Dit gebeurt uiteraard op jouw eigen tempo.

Autisme en pianoles
Pianospelen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen. Bij mensen met autisme werkt dit therapeutisch. Behalve dat je goed piano leert spelen heeft mijn therapeutische werkwijze een positieve invloed op de empatische ontwikkeling bij mensen met autisme. Hierdoor zal je als je autisme hebt op termijn beter kunnen omgaan met emoties en sociale situaties.

Tijdens mijn master ontwikkelingspsychologie heb ik onderzoek gedaan naar de invloed van pianospelen op autisme. De conclusie was dat pianospelen een therapeutisch effect heeft bij mensen met autisme.

Na ruim 25 jaar lesgeven heb ik vele leerlingen met autisme mogen begeleiden waardoor ik tijdens het doen van hun hobby, piano spelen, verder heb kunnen helpen met ontwikkeling van empathie, planning, angst/stressreductie, zelf-acceptatie. Hierdoor zijn vele leerlingen met autisme een stuk lekkerder in hun vel komen te zitten, dat weer doorwerkt in de rest van hun leven.