Aanbevelingen Pianoles

“Fijne en geduldige leraar. Is kalm en geeft duidelijke uitleg. Zeker een aanrader!”
6 april 2023 -Kelly K

“Hele fijne les! Elke week vooruitgang, zonder pushen. Roger weet heel goed de juiste toon te zetten bij de kinderen. Echte aanrader, heel fijn! Mijn dochter gaat met heel veel plezier.”
11 november 2022 – Angelique Wetterhahn

“Sinds januari 2020 heb ik pianoles gevolgd bij Roger; een fijnere leerkracht kun je nauwelijks vinden; het enthousiasme waarmee hij zijn passie deelt met de leerling is inspirerend. Met veel liefde en geduld houdt hij het doel voor de leerling steeds voor ogen. Daarnaast geeft hij informatie over muziekgeschiedenis of de componist voor wie dat wil. Kortom: Roger je bent een topper!”
24 juli 2021 – Christel Vromen

“I have 2 children taking piano lessons. Mr. Brakele is very patient and helpful and my boys are learning so much. He speaks perfect English so communication is very easy. I highly recommend!”
20 mei 2021 – Jennifer Nethery

“Mijn zoon bezoekt graag de pianolessen bij “Roger pianoles en coaching”. Al op jonge leeftijd (gestart met 4 jaar) zorgt Roger ervoor dat hij kennis maakt met de piano en muziek. Er wordt naar het kind en zijn of haar ontwikkeling gekeken. Wat lukt al en wat nog niet? De lessen worden hierop aangepast. Veel herhaling zorgt ervoor dat hetgeen aangeboden is, beter kan beklijven.”
28 oktober 2020 – Madelon Delaere-Franck

“Een rustige, prettige docent voor mijn zoon. Kundig, kan goed aansluiten bij hem en zien wat nodig.”
28 oktober 2020 – Esther Scheer-Groeneveld

“My son takes piano class with Roger. He is very motivated and his piano skills improved tremendously in a short period of time. Thank you Roger.”
18 oktober 2020 – Wanwisa Van Dijk

“My daughter gets piano lessons from Roger. He is a great instructor. He has wonderful communication skills. I strictly recommend him as a piano teacher.”
17 oktober 2020 – Fahri Sakarya

“Roger is very professional and a great instructor. He knows even how to deal with my 3 years old daughter.”
17 oktober 2020 – Serkan Uyar

“Roger geeft hele fijne pianoles. Ik heb ongeveer 12 jaar pianoles gevolgd (van 7 jaar tot 22 jaar ongeveer) en heb heel erg veel geleerd. Hele fijne, goede uitleg en Roger heeft veel geduld. Nu lest mijn partner bij Roger (ongeveer 5 jaar) en gaat heel goed vooruit. Iedereen die piano wilt spelen, raden wij Roger aan! Wellicht gaat ons zoontje in de toekomst ook wel piano spelen bij Roger! :-)”
17 oktober 2020 – Vera Speycken

“Al meer dan tien jaar onze pianoleraar en wij zijn super tevreden!! Een echte aanrader!”
18 oktober 2020 – Kathrin Kramer

“Heel fijne pianolessen en goede coaching. Ik heb al zeven jaar les bij Roger en heb veel stappen gezet in het leren van piano, ondanks mijn visuele beperking. Roger zoekt naar mogelijkheden voor iedereen. Echt top!”
17 oktober 2020 – Esmée van Mierlo

“Het fijne en prettige aan Roger is dat hij een warme persoonlijkheid is met engelengeduld en daarenboven oog heeft voor de persoonlijke situatie. In een emotioneel zeer moeilijke fase was er alle begrip en ruimte voor de omschakeling van pianoles naar coaching. Door de rustige coaching is de vreugde aan het pianospel teruggekeerd en is intenser geworden, ik ben een mooie ervaring rijker door zijn professionele en toch persoonlijke werkwijze.”
15 oktober 2020 – Marijke Ophey

“Een zeer gewaardeerd collega, en zeer kundig pianodocent die zijn leerlingen ieder zijn eigen route laat bewandelen waarbij hij als docent ervoor zorgt dat het maximale niveau behaald wordt. Iedere leerling van Roger krijgt pianoles op een manier het beste werkt voor specifiek DIE leerling, Roger’s lessen sluiten aan op muzikale interesses en mogelijkheden van zijn leerlingen. Maatwerk dus, aangevuld met zijn enorme passie en kennis van muziek.”
15 oktober 2020 – Léon Packbier

“Wij zijn ontzettend tevreden over de lessen van Roger. Onze dochter gaat iedere week met plezier naar Roger. Hij geeft heel goed les op de manier waar zij het nodig heeft. Kortom geweldig!”
14 oktober 2020 – Dana Beaujean-Peters

“Na ruim 20 jaar geen toetsen meer te hebben aangeraakt voelde het opnieuw starten met pianoles bij Roger als een warm bad. Inmiddels 10 jaar verder en een schat aan piano ervaring rijker is het dan ook tijd voor een recensie. Ik heb Roger door de jaren heen leren kennen als een enthousiaste, gepassioneerde en vooral positief ingestelde leraar/coach. Hij is flexibel in zijn lesmethode en past deze ogenschijnlijk moeiteloos aan naar de behoefte van het moment. Zelf ontdekken en eigen inbreng worden gestimuleerd. Daarnaast weet Roger steeds opnieuw te verrassen met bruikbare tips op zowel muzikaal alsook psychosociaal vlak. Door de focus in zijn les te leggen op het vieren van behaalde successen zorgt hij voor een prettige leeromgeving. Het volgen van lessen/coaching bij Roger is dan ook een aanrader voor een ieder die graag piano speelt en op zoek is naar zelfontwikkeling en waardevolle ‘Me Time’.”
14 oktober 2020 – Sandra van Montfort

“In een woord geweldig, ik les er al jaren met veel plezier!”
14 oktober 2020 Gert-Jan Kuypers

“Erg fijne pianolessen. Ik ben als autodidact ooit begonnen met pianospelen maar wilde graag bladmuziek lezen. Meneer Brakelé geeft veel ruimte voor eigen behoeften ( ik houd van improviseren en heb een eigen compositie op een voorspeel middag gespeeld). Roger organiseert vaker ook contact momenten met andere pianisten zoals een voorspeelmiddag en geeft de mogelijkheid deel te nemen aan EPTA graadexamens. De uitleg is erg duidelijk en binnen een korte tijd merk je vooruitgang in het pianospel. Lessen van meneer Brakelé zijn enorm aan te raden!”
13 oktober 2020 – Esra Bemelmans

“Geeft prettig les aangepast op jou eigen doelen en kwaliteiten, zeker een aanrader!”
12 oktober 2020 – Kaya Sabine

“Zoon (inmiddels puber) had het al een tijd over pianoles. Vooral omdat hij ook van klassieke muziek houdt, hij ontroerd daardoor raakt en dit zelf ook zou willen kunnen.  Een en ander een tijd uitgesteld, omdat hij dat wel wilde, maarja, praktisch waarschijnlijk moeilijk omdat hij één hand heeft, want ja, dat zal wel anders klinken. Omdat hij er over bleef praten, gaf ik hem de opdracht om op zoek te gaan naar een pianoleraar.
Beetje bij toeval kwamen we bij Roger terecht. We legden hem het “issue” voor en hij was meteen enthousiast. Hij wilde de uitdaging wel aangaan om zoon piano te leren spelen, ook met een hand.
Nog nooit een noot gelezen, kregen we vertrouwen in Roger. En zo begonnen we de pianolessen. Of beter gezegd zoon begon met pianolessen.
Goede keuze! Roger legde de lat hoog, omdat hij wel door had dat dat bij zoon paste. Stukken werden omgeschreven naar een stuk voor de linkerhand, als dat kon. En hij leerde hem de melodie en de begeleiding met een hand te spelen. Echt mooi. We hoorden piano spelen van anderen met één hand. Zo mooi, niet te horen dat het ging om iemand met een hand, leek gewoon met twee handen. Ook de confrontatie toch met een hand ging Roger met hem aan. Super! Hij ging ook goed vooruit en leerde veel. 
Helaas is zoon nu gestopt, ivm studie en andere aciviteiten. Maar door Roger zijn inzet heeft hij toch gehoord en ervaren dat heel veel kan. Roger heel veel dank hiervoor. Een betere leraar/coach hadden wij ons niet kunnen wensen.
P.S. Ik hoop dat zoon toch ooit weer pianospelen gaat oppakken en dan kloppen we zeker weer bij Roger aan.”
21 april 2020 – Marlou Eggen

“Heel tevreden zijn we over de pianolessen. Dewi speelt nu bijna 2 jaar en ze vindt het nog altijd enorm leuk. Roger kijkt goed naar het kind en zorgt ervoor dat er steeds een uitdaging is die net niet te hoog is waardoor het leuk blijft.”
22 juni 2017 – Kimberly van Berne

“Ik heb een hele fijne en leerzame tijd gehad bij Roger. Vanaf mijn 8e t/m 22 jaar heb ik 1 keer per week keyboard/pianoles gevolgd en het waren altijd leuke lessen. Roger weet wat hij doet, heel veel geduld en legt alles goed uit. Ook het kiezen en spelen van je eigen muziek is geen probleem en dat maakte het voor mij éxtra leuk. Mijn vriend wilde ook graag piano spelen en heb ik Roger aangeraden.. ook hij vind de lessen super en hij had nooit gedacht dat hij in zo’n korte tijd piano kon spelen.. Wij raden Roger dan ook zeker aan!”
20 juni 2017 – Vera Speycken

“De lessen van Roger Brakelé zijn erg goed verzorgd. Hij heeft alle aandacht voor de leerling en heeft een luisterend oor. De lessen worden op authentieke wijze ingevuld op een manier dat het bij de leerling past; hij houdt rekening met ieders individuele wensen. Roger heeft duidelijk veel kennis van zijn vakgebied en weet deze op een interessante, motiverende en inspirerende manier over te brengen. Kortom, zijn lessen zijn geweldig, hij heeft het hart op de goede plek en ik heb er absoluut geen spijt van dat ik bij hem les volg! Super!”
15 juni 2017 – Esmée van Mierlo

“Beste Roger, een onvergetelijke tijd heb ik tijdens mijn pianolessen bij jouw verbracht. Toegang tot de klassieke muziek heb ik door jouw verkregen, discipline, leren ontspannen, alles om je heen kunnen vergeten en alleen maar op het piano spelen en de les kunnen concentreren! Altijd perfect voorbereid, gaat zelfs op wensen in wat favoriete muziekvoorkeur betreft! Herinner jij je nog? Afgezien van de klassieke muziek, van Enya tot Celine Dion tot Patricia Kaas was alles erbij! Het was gewoon perfect! Toentertijd heb je zelfs mijn wens, eens aan een vleugel les te mogen hebben, in vervulling laten gaan!”
2 mei 2017 – Roger Römkens

“Zeer professionele manier van les geven op een ontspannende wijze! Aanrader! Ook de jaarlijkse voorspeeldagen zijn ontzettend leuk!
2 mei 2017 – Ed Offermans

“Nadat ik 30 jaar niet meer echt op de piano had gespeeld, kwam ik 4 jaar geleden via social deal bij Roger terecht. Het heeft me over de streep getrokken om weer les te nemen. Ik had nog steeds het idee van les krijgen zoals dat vroeger ging. Ellenlange toonladders en etudes studeren, hetgeen me als puber niet beviel en waardoor ik was gestopt. Bij Roger krijg je les op maat. Je speelt wat je graag speelt, en Roger verliest nooit zijn geduld. Ik hoop daarom nog heel wat jaren les te kunnen krijgen.”
2 mei 2017 – Annemie Kivits

“Ons hele gezin heeft bij roger les gehad. De oudste dochter met het meeste succes; maar ook de meeste discipline! Door Roger spelen nu nog steeds met veel plezier piano.”
27 maart 2017 – Anja Winkens

“Het is altijd mijn wens geweest piano te leren spelen. In maart 2009 is het er dan ook echt van gekomen, pianoles bij Roger. Eerst begonnen op een digitale piano om te kijken of ik het leuk vond en of ik het een beetje onder de knie zou krijgen. Ik vond het direct al heel erg leuk en ik ging ook snel vooruit. Vanaf de zomer 2009 heb ik een akoestische piano. In 2010 heb ik mijn eerste graad gehaald en in 2011 mijn tweede. Het gaat nog steeds zeer goed en Roger is een heel rustig persoon die op een zeer goede manier lesgeeft zonder hem zou ik in deze korte tijd nooit dit niveau gehaald hebben. Inmiddels speel ik stukken op het vierde graads niveau. Op examen ga ik niet meer maar toch leuk dat ik twee diploma’s heb op inmiddels 38 jarige leeftijd. Dank je wel Roger! In mijn ogen leer je bij Roger echt pianospelen!”
18 februari 2013 – Saskia Heldens

“We highly recommend the Pianoschool Heerlen. We are Americans who lived in the Limburg area a few years ago. Our youngest daughter took lessons from Roger and her piano talents bloomed under his instruction. The two of them bonded very well and created ways to challenge her musical development. As her father, I miss hearing her play the piano especially the very advanced pieces. She has since graduated from university, gotten married and is now in her own professional career. I know that the Pianoschool Heerlen contributed to her overall educational and professional development and who she is today. Thank you Roger!”
17 februari 2013 – Jim Hallahan

“We have been extremely happy with Mr Brakele’s teaching from the very first lesson. He was a great teacher and coach. His explanations are very clear and stimulating. Besides, what’s special about him is that he does make a study plan so that you know where you are going, you have a clear goal to achieve. He is able to adapt his teaching to every student’s profile. He helped one of our daughters pass the entrance examination for the Young Pianists Talent Class at the Maastricht Conservatorium. He was able to identify that this would be the right music education for her and then trained her for success. We shall always be grateful for that. Our second daughter plays the violin as a first instrument, and he was able to improve her piano level a great deal. Good piano teachers are difficult to find and we highly recommend him for students of all levels, ages and goals.”
November 13, 2012 – Nathalie and Jean-Marie Lhermenier

“We are so pleased that our daughter studied piano with Roger for four years (2007-2011). He was a great teacher for her during these years, focusing on dynamics, which was what she needed most at this time in her training. He was instrumental in helping her develop as a pianist and also helped her prepare for her audition to an arts high school in the U.S., where she currently studies. Thanks, Roger!”
September 5, 2012 – Suzanne Roberts

“Between the ages of 11 and 13 (2001-2003), Roger Brakele was my piano teacher. My family is American, and as a child living in a foreign country for those years, I don’t think it would have been possible to have a better teacher. Roger is not only a phenomenal pianist himself, but he is truly a gifted teacher. It was extremely evident that he put a lot of thought and effort into how he could best teach each student as an individual. Growing up I hated piano lessons and did not excel very much. However once I started taking lessons from Roger, I grew to not only love playing piano, but excelled tremendously as a pianist. I attribute this completely to his skills and effort as a teacher. I would highly recommend him to anyone!”
Mai 9, 2012 – Anna Christine Hallahan

“From the very first moment, we have been very satisfied with Roger’s work; nowadays, Roger is piano teacher for three family members.”
January 5, 2012 – Ron Winkens

“Roger is a great teacher and coach when it comes to improving playing techniques on any level of playing, with emphasis on personal preferences, level of talent and style. In the 5 years that Roger coached me on weekly basis he helped me getting better and better by streching my abbilities to my own needs and speed. Furthermore he is a very nice person.”
September 22, 2011 – Sebastiaan de Reede

“Al meer dan 20 jaar gaan klanten die een piano hebben gekocht en/of gehuurd van Muziekhuis Guus Arons o.a. naar Roger. Wat mij opvalt is dat alle klanten die wij doorverwezen hebben, dolenthousiast zijn en vooral blijven. Het blijft toch een kunst om de leerlingen bezig te houden, te stimuleren en vooral te motiveren. Dit kan Roger als geen ander !
Ook organiseert hij regelmatig voorspeeldagen, waarbij iedereen zijn stuk mag spelen. Dit compleet verzorgd met een hapje en een drankje.
Zowel mijn vader (Guus Arons) als ik hebben Roger al vanaf eind jaren tachtig aanbevolen als privédocent. Op naar de volgende 20 jaar !”
September 14, 2011 – Jeroen Arons

“Ik ben nu al heel wat jaren leerling van Roger en ik heb indertijd een heel bewuste keuze gemaakt voor hem, na een aantal andere pianodocenten gesproken te hebben. Wat ik vooral aan Roger waardeer is zijn onuitputtelijke kennis van de gehele pianoliteratuur, de geschiedenis van de westerse muziek van vroeg-barok tot contemporary, lesmethodieken en bovenal zijn praktische instelling. Veel docenten hebben een wat zweverige, bijna mystieke instelling tot het fenomeen pianistiek waar ik persoonlijk niet zo veel mee kan. Roger is in staat iedere keer weer nieuwe tips, technieken en raadgevingen uit zijn kast te trekken om zijn leerlingen een stapje hoger op de ladder te trekken, zonder de emotie, die muziek uiteindelijk is, uit het oog te verliezen. Verder is het overduidelijk dat de piano (beter zijn vleugel) zo’n beetje het belangrijkste is in zijn leven, na Lisa en Nancy uiteraard…”
September 6, 2011 – Rob Braam

“Sinds december 2009 is Roger mijn pianoleraar. Hij is een zeer goede pianist en beschikt bovendien over uitmuntende didactische vaardigheden. Ik ben vrij in het maken van muziek-keuzes en mij te ontwikkelen in een richting die het beste bij me past. Rekening houdend met talenten en tekortkomingen, leidt Roger me naar het bereiken van mijn muzikale doelen. Dit gebeurt op een professionele en plezierige wijze. Elke les blijkt zowel leuk als leerzaam te zijn. Zelfs als ik geen tijd heb gehad om piano te spelen, is de les nuttig. Dankzij Roger is het pianospel flink verbeterd. Daarnaast is mijn algemene begrip in muziek verdiept: er gaat langzaam maar zeker een muzikale wereld open. Kortom: Roger is een pianoleraar die ik iedereen van harte aanbeveel!”
September 1, 2011 – Paul Fieten

“I highly recommend Mr. Brakele for students of all ages. Our daughter has taken piano lessons from him from age 9 until age 11, and has learned a great deal. He combines great patience and a pleasant demeanor with high expectations to achieve wonderful results. I have often wished my job left me time to practice myself, so I could take lessons from him, too.”
August 23, 2011 – Carol Banks