Je kind wilt op pianoles, maar je wilt niet overhaast een piano aanschaffen. Want als je kind na een paar maanden geen zin meer heeft, dan zit je met een piano in je maag.

De meeste jonge beginners die na een paar maanden al stoppen omdat ze geen zin meer hebben doen dat meestal binnen een half jaar na de eerste les.

Voor ouders die niet overhaast een piano willen aanschaffen bied ik een oplossing:

Je kunt bij mij voor 3 of 6 maanden een eenvoudige digitale piano huren die geschikt is voor het eerste half jaar pianoles, maar te beperkt is om daar jaren op te blijven oefenen. Zo kun je met een kleine investering je kind thuis zijn piano huiswerk laten oefenen.

De eenvoudige digitale piano is aanslaggevoelig met grote pianotoetsen en is gemakkelijk overal neer te zetten.

Waarom is deze piano niet geschikt om op te blijven spelen als je kind beter piano leert spelen?

Een piano die je als hobby koopt moet jaren voldoen, ook als je beter wordt. Hoe beter de piano, hoe meer je geniet van de klank en het spelen op de piano.

Zo’n piano heeft een mooie klank, 88 toetsen, een verfijnde aanslag (hamermechaniek of gewogen toetsen), 2 of 3 pedalen die vastzitten aan de piano.

De eenvoudige digitale piano die ik aanbied heeft een eenvoudige pianoklank, minder dynamiek (verschil hard-zacht spelen is kleiner dan bij een goede piano), 61 grote pianotoetsen, geen gewogen toetsen (te lichte aanslag), 1 pedaal-aansluiting.

Maar je kunt de noten spelen die je op de les leert. Je kunt met hard en zacht en zelfs met pedaal leren spelen. En de pianoklank is aangenaam.

Klankvoorbeeld:

De huurkosten voor de eenvoudige digitale piano zonder statief zijn € 10,- per maand en kan maximaal 6 maanden worden gehuurd.

Deze huurprijs geldt alleen als je kind pianoles bij mij neemt. Huren zonder pianoles is niet mogelijk.